Rode wijn door het jaar heen

In ieder seizoen kun je van een rode wijn genieten. Je hebt erg veel soorten rode wijn die bij verschillende maaltijden passen, zowel lichtere pasta’s met rode sauzen als bijvoorbeeld een stuk wild vlees met een romige saus. De wijn wordt gemaakt van blauwe druiven door het productieproces rijpen de schillen van de druiven mee wat invloed heeft op de kleur van de rode wijn. Een cabernet sauvignon is bijvoorbeeld de vollere en krachtigere variant op de merlot. De merlot is een soepele, zachte wijn die makkelijker weg te drinken is. Een rode wijn die ook erg populair is is de pinot noir, dit is een van de lichtste rode druiven en het is een erg fruitige rode wijn met een soepele afdronk.

Investeren in rode wijn

Niet alleen is whisky een goede dranksoort om in te investeren, maar ook wijnen kun je langer bewaren zodat ze in waarde stijgen. Je wilt niet dat de alcohol in de wijnflessen verdampen dus is het essentieel om de temperatuurregeling van de kamer waar de wijn zich in bevindt op peil te houden. Daarnaast is de luchtvochtigheid ook erg belangrijk om rekening mee te houden wanneer je een wijnkelder gaat aanleggen. Op deze manier kun je de flessen jarenlang bewaren en er winst uit halen. Het is ook belangrijk om de kurk nat te houden zodat alles niet uitdroogt of verschimmelt. 

Wijn is een luxe

Rode Wijn wordt gezien als een erg elitaire drank die luxe staat wanneer je het drinkt. Als je in een bar bent en dit wilt uitstralen kies je al gauw voor wijn of whisky. Dit komt omdat de waarde van deze dranksoorten erg hoog kunnen liggen. Niet alleen in een bar maar ook in een restaurant is het lekker om een mooie fles te bestellen die goed bij het eten past. De meeste restaurants die een goede menukaart hebben, bieden vaak ook een verfijnde selectie aan wijnen aan wat bij ieder gerecht past. Wanneer je bijvoorbeeld naar een Italiaans of Frans restaurant gaat zullen ze vaker mooiere rode wijnen op de menukaart hebben staan en wanneer je bijvoorbeeld veel visgerechten zoals sushi gaat eten zou je waarschijnlijk meer witte wijnen aangeboden krijgen. Ook wanneer je geen alcohol drinkt zijn er alcoholvrije wijnen die ook erg lekker zijn qua smaak.

De luxe lifestyle aanhouden

Niet alleen met rode wijn maar ook andere middelen kunnen je een sterk gevoel van luxe geven. Veel mensen tegenwoordig kiezen wanneer ze een luxueuze stijl willen in hun huis voor donkere kleuren met strakke meubels die minimalistisch ogen. Ook is ruimte iets wat luxe uitstraalt, maar heb je dit niet dan zijn er kleine trucjes om dit toch toe te passen. Zo kun je je bed van de muur afhalen en dit geldt ook voor je bank in de woonkamer. Vaak plaatsen mensen een bijzettafel achter de bank waar vazen op staan of koffietafelboeken. Hiermee creëer je een optische illusie aan je ruimte die je misschien niet echt hebt.