Wat moet je weten over ossenhaas kopen?

Voor heel wat mensen die graag in de keuken staan geldt dat ze graag willen experimenteren met onder meer het stukje vlees dat ze kopen. Dat is op zich best logisch, maar helaas behoort dat niet altijd tot de mogelijkheden. Voor verschillende vleessoorten die op de markt zijn terug te vinden geldt bijvoorbeeld dat ze slechts op één of enkele manieren te bereiden zijn. Wil jij graag kiezen voor het kopen van vlees waar je wel ontzettend veel verschillende richtingen mee uit kan? In dat geval is het mogelijks interessant om ossenhaas kopen te overwegen. De verschillende delen van dit stuk vlees van het rund maken namelijk dat je er op verschillende manieren mee aan de slag kan gaan. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Blijf dan zeker en vast verder lezen!

Wat maakt ossenhaas kopen zo populair?

Ossenhaas kopen is omwille van verschillende redenen ongelofelijk populair. In eerste instantie is het een zeer smaakvol stukje vlees. Daarnaast zal verderop deze pagina ook duidelijk worden dat de verschillende stukken van dit vlees op de meest uiteenlopende manieren bereid kunnen worden. In ieder geval geldt voor deze vleessoort van het rund dat ze onder meer bestaat uit:

  • Het dunste gedeelte welke wordt gebruikt voor ossenhaaspuntjes;
  • De tournedos welke wellicht het meest malse stukje is; 
  • De chateaubriand welke vaak wordt aangeduid als het meest kwalitatief. 

Bovenstaande maakt meteen duidelijk dat je met dit vlees ongelofelijk veel verschillende richtingen uit kan. Voor de zogenaamde ossenhaaspuntjes geldt bijvoorbeeld dat ze uitstekend tot hun recht kunnen komen in een wok gerecht. Wist je bovendien dat je er ook voor kan kiezen om een lekker pasta te maken met stukjes van dit type vlees? Voor heel wat mensen geldt bovendien dat de chateaubriand wordt bestempeld als het neusje van de zalm op vlak van biefstukken. Ook dit stukje van de ossenhaas kopen kan dan ook meer dan het overwegen waard zijn. 

Het bereiden van ossenhaas, welke richting kan je ermee uit?

De informatie die hierboven werd opgesomd heeft reeds één en ander duidelijk gemaakt. Het is hoe dan ook zo dat je er in de praktijk perfect voor kan kiezen om dit stukje vlees van het rund op tal van verschillende manieren te bereiden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ze gewoon in de pan te bakken, maar daarnaast vormt ze ook een uitstekende keuze voor een overheerlijke barbecue. 

Bijzonder veel mensen blijken in de praktijk natuurlijk ook grote fan te zijn van een lekkere pasta. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je tot de conclusie komen dat je ook voor het bereiden van een dergelijk uniek gerecht gebruik kan maken van ossenhaas. Zo zou je er bijvoorbeeld een overheerlijke tagliatelle met spinazie en brie mee kunnen bereiden. Eenmaal dit gerechtje één keer is gemaakt zal het ongetwijfeld tot één van je favoriete maaltijden gaan behoren. Ben je op zoek naar een interessant gerecht voor tijdens de feestdagen? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat bijvoorbeeld een malse en robuuste beef wellington weer een zeer interessante keuze kan zijn. In ieder geval, met ossenhaas kopen bij Beef & Steak kan je duidelijk heel veel verschillende richtingen uit!